Skriva út
Lagt út: 03.11.2014

Kim Steve Bergkvist vart ph.d. við Aarhus Universitet

Fríggjadagin 26. september vardi Kim Steve Gerlach Bergkvist ph.d. ritgerð sína við Ålborg Universitetshospital, Aarhus Universitet. Ritgerðin kallast "Gene expression profiling of normal B-cell subsets - Technical procedures and performance".

Vegleiðarar hava verið:
Hans E. Johnsen, kliniskur professari Dr. MD á Hæmatologisk Afdeling á Ålborg Universitetshospital
Mette Nyegaard, lektari ph.d., Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet

Í metingarnevndini vóru :
June Helen Myklebust, ph.d., Institute for Cancer Research - Section for Immunology, Oslo Universitetshospital
Mogens Kruhøffer, ph.d., AROS Applied Biotechnology A/S, Aarhus
Ralf Agger, ph.d. Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, Aalborg Universitet

Les um Kim Steve Gerlach Bergkvist í Heilagrunninum

Um verkætlanina
Ph.d.-projektet havde det overordnede formål at forbedre og dokumentere de tekniske procedurer i forbindelse med studiet af normale B-celle-subpopulationer og efterfølgende studere pathogenesen i maligne B-celler.

Konceptet bag dette projekt var, at en biologisk klassifikation af B-celle afledte kræftformer kan forbedres ved en mere direkte og systematisk strategi, hvor en karakterisering af de normale B-celle-differentieringstrin kan bruges til at bestemme kræftcellens cellulære oprindelse. Et problem er imidlertid, at nogle B-celle-subpopulationer er lavfrekvente, og der er ingen veldokumenterede procedurer for global genekspressionsprofiler af sorterede celler.

Sammenfattende har Kim Steve Gerlach Bergkvists arbejde etableret en fremgangsmåde til generering af globale genekspressionsprofiler fra lavfrekvente B-celle-subpopulationer.

Potentialet i denne metode blev vist i en analyse, som understøtter den formodning, at Primært Mediastinalt storcellet B-celle lymfom opstår i brissel B-celler.